Eğitim ilk bölümü olan Grafik Tasarımcılığın hedefi, temel tasarım kavramlarına hakim ve bunları işlerine yansıtabilen; kurumsal kimlik çalışmaları hazırlayabilecek; afiş, broşür ambalaj, dergi, gazete ve kitap gibi basılı materyallerin tasarımlarını yapabilecek kişiler yetiştirmektir.
Grafik tasarımcılığı eğitiminin başında temel tasarım kavramlarına giriş işlenir. Bu bölümde form, yapı, kompozisyon, kütle, renk, gölge, doku, denge ve kontrast gibi temel tasarım kavramları tanıtılır. Ayrıca grafik tasarım üretim sürecinde ihtiyaç duyulacak iletişim ve estetik kuralları bu bölümün konusundur. Çok sayıda tasarım örneğinin üzerinden gidilerek, öğrencilerde görsel kültürün yerleşmesi ve tasarımsal bakış açısının sağlanması hedeflenir. Bu bölümde grafik tasarımı, tipografi, renk, denge ve mizanpaj gibi temel grafik tasarım teknikleri, uygulamalar ile anlatılır.
Daha sonra öğrenciler Vektörel Tasarım’a geçerek, bu alanda en yaygın uygulama olan Adobe Illustrator ile tasarımlar üretmeye başlar. Öğrenciler, Adobe Illustrator ile yaptıkları çizimleri tasarım bilgileriyle birleştirerek logo, broşür, kurumsal kimlik çalışması gibi gerçek hayat uygulamalarını oluşturur duruma gelirler.
Öğrenciler Grafik tasarımcılığı eğitiminde tasarım sektörünün en çok kullanılan programı olan Adobe Photoshop’ı kullanma, Photoshop ile tasarımlar yapma ve mevcut tasarımlarında zenginleştirici unsurlar oluşturma gibi beceriler de kazanır. Resimler üzerinde renk düzenlemeleri yapmak, fotomontaj ile yeni kompozisyonlar oluşturmak ve bunları tasarıma eklemek, uygulamaya yönelik tasarlanmış olan bu eğitim programının önemli kısmını oluşturur.
Sektörde özellikle gazete ve dergi tasarımlarında bir sektör standardı olan Adobe Indesign Grafik Tasarımcılığı bölümünün önemli başlıklarındandır. Öğrenciler bu bölümde tasarımlarını kitap, dergi gibi çok sayfalı ürünlere aktarıp grafik tasarımın yayıncılık boyutu ile tanışır. Yayıncılık sektöründe yükselmekte olan eGazete, eDergi hazırlama gibi bilgiler de yine Indesign programı üzerinden bu derste anlatılır. Grafik Tasarımcılığı bölümünün sonunda ise bilgisayar ortamında üretilen işlerin baskı ortamına nasıl aktarılacağı işlenir.
Eğitimin Web Tasarımcılığı bölümünde öğrencilerin web arayüzleri tasarlama ve arkaplan kodlamasını yaparak, siteyi yayınlanabilir hale getirilmesinde uzmanlaşmaları hedeflenir. Sitenin altyapısı ne olursa olsun görsel tasarımını yapabilen ve bunun arayüz kodlamasını gerçekleştirebilen kişileri yetiştirmeyi amaçlayan bu bölümde öğrenciler web tasarım kurallarını ve trendlerini öğrendikten sonra günümüzde bir web arayüz tasarımcısının tasarım aşamasına geçmeden önce bilmesi ve uygulaması gereken SEO konusuna giriş yapar.
HTML ve CSS dillerinin bir web arayüz tasarımcısı ve geliştiricisi tarafından çok iyi bir şekilde kullanılması gerekir. Bu sebeple eğitimin önemli bir bölümünde bu konulara değinilmektedir. Öncelikle HTML ve CSS kodlama dillerinin yapısı editörden bağımsız olarak anlatılır. Ardından en çok kullanılan web sayfası düzenleme programlarından biri olan Adobe Dreamweaver ile HTML5, CSS3, JQuery ve javasc-ript gibi dillerle yazılmış kodları zorlanmadan ve hızlı bir şekilde uygulamaya geçirip, web sayfaları oluşturabilecek, yayına sokabilecek ve oluşturdukları web sayfalarının yönetimini yapabilecek bilgi ve beceri kazanılması hedeflenir.
Günümüzün en önemli tasarım konularından biri de web sitelerinin farklı ölçü ve özelliklerdeki mobil cihazlarda da doğru görüntülenebilmelerini sağlamaktır. Responsive Design konusunda öğrenciler bu cihazlar için web tasarımlarının nasıl kurgulanması gerektiğini ve hangi araçlarını kullanabileceklerini öğrenirler.
Eğitim içeriği aynı zamanda web tasarımcıların çok sık başvurduğu hazır içerik yönetim programlarından Wordpress için kurulum, tasarım, uygulama ve yayınlama konularını kapsamaktadır. Bu sayede öğrenciler herhangi bir programlama bilgisine sahip olmadan, hazır yazılım şablonları ile içeriği yönetilebilen bir web sitesi, blog veya e-ticaret sitesi oluşturabilir duruma gelirler.
Web Tasarımcılığı eğitiminin son konusu hareketli banner ve introlar hazırlamak için kullanılan Adobe Flash programıdır. Flash ile web tasarımlarını zenginleştirmek veya reklam alanlarında vb. kullanılacak animasyonların hazırlanması hedeflenmektedir.