İçerisinde asp, php, .net gibi programlama dillerini barındıran web sitelerine "dinamik web sitesi" denir. Kod yapısında bu programlama dillerinin haricinde XHTML, CSS ve Flash barındırabilen yapılardır. Orta ve büyük ölçekli firmaların genellikle tercihi bu tip web siteleridir. Sık sık içerik güncellemesi yapmak durumunda olan firmalar için idealdir.
Dinamik web siteleri kontrol paneline sahiptirler ve web sitei güncellemeleri için herhangi bir deneyim ve bilgi sahibi olunması gerekmez. Web üzerinde ve firmaya özel şifre ile giriş yapılabilen bir adresten web sitesiyle ilgili güncelleme ya da yeni sayfalar oluşumuna olanak veren sistemlerdir.
Bu Konudaki Yanlış Bilinenler Nelerdir?
Dinamik web sitesi dendiği zaman çoğu kişinin aklına Flash ile yapılmış web siteleri gelmektedir. Aslında dynamic yapı demek Flash barındırmak ya da barındırmamak anlamına gelmemektedir. Doğru olan ise şudur; Dynamic web sitesi demek Web projesinde server taraflı çalışan programlama dillerinin kullanılması anlamına gelmektedir. Diğer adı ise yazılım ya da web yazılımıdır.
Dinamik Web Sitelerin Avantajları Nelerdir?
Dinamik yapıdaki web siteleri sık sık güncelleme yapmak zorunda olan firmalar için en iyi çözümdür. Firma bünyesinde eli mouse tutan biri tarafından web sitesi kolaylıkla yönetilebilir, bu da güncellemeler için bir web tasarım firmasına bağımlı olmamak anlamına gelir ki bu da ekonomik açıdan firmanın çıkarlarınadır.
Dinamik sitelerde Google arama sonuçlarında başarı sağlanması için url kullanımı arama motoru dostu olmalıdır, özel karakterler içermemelidir.